Ads Top

Beleggers denken dat de spaarrente tot onder nul zal dalen

Een derde van de beleggers denkt dat de spaarrente tot onder nul zal dalen. De meeste beleggers (64 procent) gaan anders om met hun vermogen nu de rente daalt. Een derde gaat meer aflossen aan leningen en een op de vijf gaat nog meer beleggen. Aan het spaargedrag verandert minder. Ruim de helft van de beleggers wil hieraan niets veranderen ondanks de lagere spaarrente, zo blijkt uit de
ING BeleggersBarometer.

Het vertrouwen in pensioenfondsen onder beleggers is laag: slechts 25 procent vertrouwt op hun expertise. Maar liefst driekwart heeft er geen vertrouwen in dat de fondsen het pensioen goed opbouwen. De helft hiervan weet echter ook niet hoe ze dit zelf beter zouden kunnen doen, de andere helft wil zelf hun pensioen gaan opbouwen, of doet dit al.
.
De meeste beleggers verwachten minder pensioen te krijgen, maar verwachten niet dat dit voor grote problemen zal zorgen. Ruim de helft van de beleggers neemt dan ook geen specifieke maatregelen om een mogelijk lager pensioen te compenseren. Een kwart lost wel extra af op de hypotheek, 14 procent gaat extra beleggen en 11 procent gaat extra sparen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.