Ads Top

Belastingdienst ontvangt bijna 9 miljoen aangiften

In totaal hebben dit jaar 8,9 miljoen mensen voor 1 mei hun belastingaangifte ingediend. Dat is bijna 400.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. “De aangifteperiode is goed verlopen, we mogen trots zijn op het resultaat”, aldus directeur-generaal Hans Leijtens. Vanaf half mei ontvangen de eerste mensen van de Belastingdienst een bericht over hun belastingteruggaaf of te betalen bedrag.

Dit jaar hebben zowel particulieren als ondernemers online aangifte gedaan via MijnBelastingdienst en particulieren ook via de app Aangifte 2015. 98% van de aangiften is online ontvangen ten opzichte van 96% vorig jaar. Ook is het gebruik van de app Aangifte 2015 flink toegenomen naar 358.000, dat zijn ruim 162.000 meer mensen dan vorig jaar. Dat is niet verwonderlijk, aangezien de gemiddelde aangifte via de app drie keer sneller gaat dan via MijnBelastingdienst.

Ook dit jaar konden mensen weer gebruik maken van de aangiftehulp die de Belastingdienst biedt. Dit gebeurt steeds meer in samenwerking met verschillende maatschappelijke organisaties. 82.087  mensen hebben zich hiervoor aangemeld. Daarnaast maken veel mensen gebruik van de hulp van fiscaal dienstverleners, ruim 1,2 miljoen aangiften zijn ontvangen via fiscaal dienstverleners.

“De aangifteperiode is voor de Belastingdienst ieder jaar een enorme operatie. Dat het dit jaar weer beter is verlopen dan vorig jaar is te danken aan de inzet van al die eigen medewerkers en diverse maatschappelijke organisaties die afgelopen periode hard hebben gewerkt”, zo zegt Leijtens. “Die mensen verdienen een pluim voor al hun inspanningen”.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.