Ads Top

Minder winst voor ING

ING Bank eindige het afgelopen kwartaal met 30 procent minder winst. De nettowinst kwam uit op 1,3 miljard euro, tegen 1,8 miljard een jaar eerder.

De digitale bankwereld is dynamischer dan ooit, aldus Ralph Hamers, CEO van ING Groep, in de toelichting. 'De manier waarop onze klanten bankieren verandert en wij moeten daar flexibel en alert op inspelen. Dankzij onze Think Forward-strategie zijn we hiertoe in staat en kunnen we onze meer dan 34 miljoen klanten wereldwijd een onderscheidende klantbeleving bieden.

'Volgens de meest recente Net Promoter Scores neemt ING Bank in vergelijking met onze concurrenten in zeven landen een nummer 1-positie in. Dit onderstreept dat we onze klantbelofte nakomen, die de kern vormt van onze strategie. Het motiveert ons om steeds beter te worden terwijl we werken aan de realisatie van onze doelstelling om mensen in staat stellen zowel privé als zakelijk steeds een stap voorop te blijven lopen.'

In januari en april 2016 verkocht ING zijn resterende belang in NN Group, waarmee het desinvesteringsprogramma en de laatste stap in de strategische herpositionering is voltooid.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.