Ads Top

Eerste investering ABN AMRO Digital Impact Fund in Zweedse fintech Tink

ABN AMRO investeert 1,5 miljoen euro in de Zweedse fintech Tink. Beide partijen verdiepen daarmee de bestaande samenwerking die vorig jaar al leidde tot de pilot met de personal finance management app Grip onder tienduizend ABN AMRO-klanten.

ABN AMRO beschouwt de samenwerking met Tink als een succes en wil de relatie met Tink strategisch verdiepen door nu een belang te nemen in de fintech. ABN AMRO is naast de Scandinavische bank SEB en twee Zweedse investeringsmaatschappijen, een van de in totaal vier partijen die in deze ronde investeren in Tink.

De deelname in Tink is de eerste investering van het Digital Impact Fund dat ABN AMRO in oktober 2015 heeft opgericht. Doel van dit 10 miljoen euro grote fonds is om te investeren in fintech bedrijven die beschikken over innovatieve technologie of concepten die digitale transformatie van ABN AMRO kunnen versnellen. Met deze strategie wil ABN AMRO inspelen op een sterk toenemende vraag naar online dienstverlening en haar klanten nog beter bedienen.

Binnen de digitaliseringsstrategie werkt ABN AMRO verder actief samen met fintech startups door ze in contact te brengen met partijen uit haar eigen netwerk voor investeringen. Daarnaast biedt de bank faciliteiten en expertise binnen tech-hubs als TSO Munt Square, een co-working space voor startups in een voormalig ABN AMRO bankkantoor. Via het bedrijf Digital Asset Holdings investeert ABN AMRO in blockchain technologie

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.