Ads Top

ABN AMRO MeesPierson verlaagt aandelenweging

ABN AMRO MeesPierson verlaagt de aandelenweging van ruim overwogen naar gematigd overwogen. De private bank van ABN AMRO noemt de verwachte, minder sterke groei van de bedrijfswinsten als één van de redenen voor de verlaging. Daarnaast houdt ABN AMRO MeesPierson rekening met verschillende (politieke) onzekerheden die het beleggingsklimaat kunnen verslechteren.

Ben Steinebach, Hoofd Beleggingsstrategie ABN AMRO MeesPierson: “De vooruitzichten voor de wereldeconomie zijn goed en er is geen reden tot somberheid. De mondiale economie is in een meer volwassen fase terecht gekomen, waarin de bedrijfswinsten minder sterk groeien. Onzekerheden die het beleggingsklimaat negatief kunnen beïnvloeden, zijn bijvoorbeeld de politieke situatie in Spanje, Portugal en Brazilië. Ook de uitkomst van het referendum over een Brexit en de spanningen tussen Griekenland en zijn schuldeisers kunnen de komende tijd van invloed zijn op het beleggingsklimaat.

ABN AMRO MeesPierson verschuift de sectorvoorkeur van financiële diensten naar telecom. De private bank past de weging van financiële diensten aan van neutraal naar onderwogen. Volgens ABN AMRO MeesPierson krijgt deze sector te maken met onzekerheden over economische groei en beleid van centrale banken en met de druk op marges. De ongunstige balans van telecombedrijven is recent verbeterd en de sector levert momenteel een aantrekkelijk dividendrendement op. Dat rechtvaardigt volgens ABN AMRO MeesPierson een vergroting van het belang in de sector telecom van onderwogen naar neutraal.

De weging van vastgoed is verhoogd van onderwogen naar neutraal. Steinebach: “We verwachten dat de rente voor langere tijd zeer laag blijft en daar profiteren beleggingen in vastgoed meestal van. De risico’s van beleggen in vastgoed zijn beperkt, want kasstromen zijn voorspelbaar. Bovendien is dividendrendement met ongeveer 3,5% op dit moment erg aantrekkelijk.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.