Ads Top

Helft Nederlanders bespaart 100 euro of meer op zorgverzekering

49 procent van de Nederlanders heeft door eind 2012 over te stappen van zorgverzekering 100 euro of meer bespaard ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt de nieuwssite www.2014zorgverzekering.nl die onder 732 respondenten heeft onderzocht hoeveel zij hebben bespaard door te wisselen van zorgverzekeraar. 33 procent gaf aan tussen de 100 en 150 euro minder te hoeven uitgeven en bij de overige 16 procent was dit zelfs 150 euro of meer.
Eind 2012 zijn er in totaal 1,2 miljoen mensen overgestapt van zorgverzekering voor het lopende jaar wat in totaal 7,2 procent van de Nederlandse bevolking vanaf 18 jaar betreft. Wisselen van zorgverzekeraar kun je om verschillende redenen doen, maar een lagere zorgpremie betalen is de meest gehoorde.
Een andere grote groep – 25 procent – heeft door over te stappen tussen de 75 en 100 euro bespaard en 12 procent tussen de 25 en 50. Slechts 1 procent van de respondenten heeft aangegeven meer te zijn gaan betalen na de overstap, wat onderstreept dat een lagere premie voor de zorgverzekering de belangrijkste reden is om te wisselen.
Het resultaat geeft overigens niet de netto besparing weer die in totaal is gerealiseerd op de zorgverzekering. Zo heeft 10 procent het eigen risico vrijwillig verhoogd, waarmee – afhankelijk van de verhoging – een besparing van maximaal 25 euro per maand behaald kan worden. Hierbij is geen rekening gehouden in hoeverre de verzekerde uiteindelijk uit eigen zak voor het eigen risico heeft betaald, ook aangezien het huidige jaar nog niet eens op de helft is.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.