Ads Top

Hypotheekrente nog altijd te hoog

Ondanks de staatssteun en het feit dat de inkoopprijs van geld historisch laag is, worden nog altijd onterechte verhogingen op zowel bestaande als op nieuw af te sluiten hypothecaire leningen doorgevoerd. Deze extreem hoge opslag is dan ook onredelijk voor huizenbezitters. Dit is de VVD, PVV, D66, 50Plus en GL in het verkeerde keelgat geschoten. Zij hebben het kabinet gevraagd wat zij hier aan gaan doen.
De ACM (Autoriteit Consument en Markt) heeft geconstateerd dat banken met de verhoging van de winstmarges op de hypotheken de crisis hebben afgewenteld op hun klanten. Huizenbezitters moeten daardoor duizenden euro's per jaar meer voor hun lening terugbetalen.
De consumentenorganisaties Vereniging Payback en Stichting Zinloos Betalen zijn van mening dat de nadelige gevolgen van de door de banken zelf veroorzaakte crisis niet afgewenteld mogen worden op de huizenbezitters. Vooral huizenbezitters waarvan de rentevaste periode afloopt en die nu voor een renteherzieningsdatum staan, worden hard geraakt. Zoals een Nederlands gezin overkwam toen de renteherzienings-datum naderde. Het gezin ontving een voorstel tot renteherziening waar zij erg van schrokken. De geoffreerde rentes waren torenhoog. In allerijl werd op zoek gegaan naar een andere bank, helaas werd vergeten tijdig te reageren op het voorstel van de bank waar eerder de financiering was afgesloten. Hierdoor heeft de bank de rente conform de algemene voorwaarden vastgesteld op de zgn. zweefrente, te weten 7,5%. De maandlasten van het gezin gingen hierdoor omhoog van Euro 750,00 naar meer dan Euro 1.200,00 per maand.
Stichting Zinloos Betalen biedt, in samenwerking met Vereniging Payback, via de website www.renteterug.nl de mogelijkheid om de terugvordering te verzorgen vanaf Euro 5,-. Daarnaast betaalt men een no-cure-no-pay vergoeding van 5% tot maximaal 30% over het bedrag dat wordt terugbetaald.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.