Ads Top

LeasePlan Bank: aanhoudende groei door positief spaarklimaat

LeasePlan Bank zag de spaargelden van zakelijke en particuliere spaarders ook in de eerste drie maanden van dit jaar verder toenemen. Het totale spaartegoed groeide ten opzichte van vorig jaar van EUR. 3.7 miljard naar EUR. 4.1 miljard. De beoogde doelstelling van de internetspaarbank, om twintig tot vijfentwintig procent van de balans van het moederconcern LeasePlan Corporation vanuit spaartegoeden te financieren, ligt hiermee binnen handbereik.
LeasePlan Bank trekt uitsluitend spaargeld aan voor de financiering van de bedrijfsactiviteiten van LeasePlan Corporation. Direct vanaf de opening kende de internetspaarbank al een sterke groei. Tijdens de rustpauze van tien maanden die de bank in het eerste jaar inlaste stegen de spaartegoeden autonoom van meer dan EUR 1 miljard naar circa EUR 2 miljard. Anderhalf jaar later is dit totaal bedrag verdubbeld, geheel conform de gewenste groeicurve van de bank.
LeasePlan Bank heeft momenteel ruim 120.000 particuliere en zakelijke rekeninghouders. Aangezien de online spaarpropositie vooral goed aansluit bij de behoefte van particuliere spaarders heeft de bank besloten zich meer te richten op de particuliere spaarder. Sinds enige tijd neemt de bank dan ook geen nieuwe zakelijke klanten meer aan. Voor bestaande zakelijke klanten heeft deze beslissing verder geen consequenties.
Termijndeposito's zijn onder de spaarders nog steeds sterk in trek. Circa 60% van de spaartegoeden bij LeasePlan Bank zijn ondergebracht in termijndeposito's. Het 1-jaars deposito is nog steeds veruit favoriet.
Op dit moment biedt LeasePlan Bank voor de particuliere spaarder een variabele spaarrente van 1,92%. De spaarrente voor het 1-jaarsdeposito is momenteel 2,25%.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.