Ads Top

Twee mannen in bewaring voor vermoedelijke boilerroomfraude

De rechter-commissaris in Rotterdam heeft vorige week twee mannen van 41 en 46 jaar oud uit Rotterdam in bewaring gesteld voor 14 dagen. De mannen worden verdacht van verduistering, oplichting en witwassen door middel van een zogenoemde boilerroom fraude. De mannen zijn afgelopen maandag aangehouden door het witwasteam van de FIOD.
Vermoeden is dat er ten minste 1.000.000 euro is ingelegd door circa 50 beleggers. De beleggers werden telefonisch benaderd of zij wilden investeren in vastgoedprojecten. Vervolgens kregen zij een brochure thuis gestuurd en werden zij benaderd door verkopers. Het vermoeden is dat het ingelegde geld anders is besteed dan beloofd. Een groot deel van het ingelegde geld zou voor privédoeleinden zijn gebruikt.
Het eerste project dat verdachten aanboden was een investering in vastgoed voor studenten in Leiden. In vervolg hierop hebben zij (veelal) dezelfde beleggers bewogen om te switchen naar een belegging in studentenhuisvesting in Vlissingen. De derde belegging was het beleggen in grond bij de luchthaven Eelde waar men speculeerde op waardegroei van de grond daar in verband met de verlenging van de landingsbaan. Het derde project is door de aanhouding van de verdachten voortijdig een halt toe geroepen.
De FIOD heeft dinsdag nog een derde verdachte aangehouden, maar die is na verhoor weer vrijgelaten. De vermoedelijke slachtoffers van de boilerroomfraude zullen worden benaderd door de FIOD.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.