Ads Top

Rutte verricht eerste slag ‘Koningstientje’

Minister-president Rutte verricht woensdag 24 april 2013 de eerste slag van het ‘Koningstientje’, de eerste munt waarop Willem Alexander als Koning is afgebeeld.
Deze ceremoniële eerste slag vindt plaats bij het ministerie van Financiën in aanwezigheid van gastheer staatssecretaris Weekers (Financiën) en Muntmeester Maarten Brouwer van de Koninklijke Nederlandse Munt. De herdenkingsmunt is ontworpen door het duo Broersen en Lukács en staat in het teken van het koningschap van koning Willem-Alexander.
De ceremoniële Eerste Slag vindt plaats bij het ministerie van Financiën in Den Haag. Het is de eerste munt waarop Willem-Alexander als koning is afgebeeld. Staatssecretaris Weekers is zeer te spreken over deze eerste munt waarop Willem-Alexander als koning is afgebeeld: 'In het ontwerp staan samenbinding, vertegenwoordiging en aanmoediging centraal. Daardoor straalt deze munt uit waar het Koningschap van Willem-Alexander ongetwijfeld voor zal staan.'
 Het Koningstientje is vanaf vandaag te bestellen Herdenkingsmunt.nl en is vanaf 1 mei, wanneer Willem-Alexander is ingehuldigd als Koning, tevens verkrijgbaar bij postkantoor en -agentschap.
De herdenkingsmunt staat in het teken van het koningschap van Koning Willem-Alexander. De voorzijde toont deels de vaandeltekst 'Je Maintaindrai'. Op de keerzijde zijn tal van individuen geplaatst, die samen een menigte vormen en zo 'De Nederlanders' verbeelden. De tekst op de voorzijde loopt door op de keerzijde. Zo zijn beide zijdes verbonden, zoals de Koning ook 'samenbindend' als thema in zijn koningschap heeft. Met de munttekst, die 'ik zal handhaven' betekent, wordt de aanmoedigende houding van koning Willem-Alexander verbeeld. De koning is geportretteerd onder een baldakijn uit het Koninklijke wapen, zo vertegenwoordigt koning Willem-Alexander met zijn koningschap Nederland. De combinatie van innovatieve technologie en een grafische, meer traditionele weergave van de onderdelen uit het Koninklijk wapen, maken het Koningstientje tot een historische uitgifte die een mijlpaal in onze vaderlandse geschiedenis markeert.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.