Ads Top

Speciale Prinsjesdag app

Dit jaar is er voor het eerst een speciale Prinsjesdag app. De gratis app, beschikbaar voor zowel Apple als Android-tablets, heeft als titel ‘Prinsjesdag’ en is per direct beschikbaar in de app stores. De Prinsjesdag app is een mix van fun en inhoud. Op Prinsjesdag, 18 september vanaf 15.15 uur, worden ook alle officiële Prinsjesdagstukken aan de app toegevoegd.
De app is een belangrijk nieuw instrument bij de ontsluiting van alle officiële Prinsjesdagstukken. Dit past in het digitaliseringsproces van de rijksbegroting. Dit proces resulteert dit jaar in een forse besparing, zowel qua hoeveelheid papier als in financieel opzicht.
De dagen voorafgaand aan Prinsjesdag ligt de nadruk op achtergrondinformatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om de route van de Gouden Koets, een begrotingskalender en diverse informatieve video’s over het Prinsjesdag-protocol, de noodzaak van gezonde overheidsfinanciën. Zodra minister Jan Kees de Jager van Financiën op Prinsjesdag de Miljoenennota en alle andere stukken aan de Tweede Kamer heeft aangeboden, zijn ook al die stukken via de app te lezen. In de app telt een digitale klok af naar dit moment.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.