Ads Top

Kort banknieuws

D-Day voor Spaanse banken 

De ogen van de financiële markten zijn vandaag gericht op de uitkomsten van de stresstest voor veertien Spaanse banken. De vraag is niet óf, maar hoeveel extra kapitaal ze nodig hebben. Voor de markt is het belangrijk dat de stresstest een geloofwaardige uitkomst oplevert. Twee eerdere Europese bankentest zijn op fiasco’s uitgelopen, nadat banken die waren geslaagd kort daarop alsnog omvielen.

KAS Bank CEO ziet marktleiderschap voor joint venture

KAS Bank, dat zich traditioneel richt op professionele klanten, wil met zijn nieuwe joint venture met de Duitse dwpbank ook de Nederlandse retailmarkt voor effectenverwerking veroveren. Het bedrijf hoopt in 2018 marktleiderschap te hebben behaald, met procent tot eenderde van deze markt, die enkele honderden miljoenen groot is.

Nederlandsche Bank keurt pensioensoverdracht PKN goed

De Nederlandsche Bank heeft donderdag de pensioensoverdracht van Stichting Pensioenfonds voor de Predikanten in de Protestantse Kerk in Nederland (Pensioenfonds Predikanten) naar Stichting Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) goedgekeurd. De overdracht vindt met terugwerkende kracht plaats per 1 juli van dit jaar.

Goud is goud

Hebben de gold bugs dan toch gelijk? Volgens Sander Boon is goud dé oplossing voor de systeemcrisis waarin het kapitalisme verkeert. Recensie van zijn boek De Geldbubbel.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.