Ads Top

Nieuwe bank Knab gestart

Nederland is een nieuwe bank rijker: Knab. Oprichter en directeur René Frijters zegt dat dat bank volledig transparant is, ook qua kosten. 'De bank maakt bankzaken gemakkelijker en persoonlijker en biedt klanten eindelijk overzicht en inzicht in hun financiële situatie.'
Frijters gelooft dat de bankenwereld er over vijf jaar compleet anders uitziet. Bij de meeste banken staan de eigen producten en voorwaarden voorop en niet de belangen van de klant. Knab doorbreekt deze traditie door de zaken om te draaien: de bank is er voor de klant en niet andersom.
Knab biedt haar diensten vanaf vandaag aan via de website en een mobiele app. Alle financiën van een klant - ook als die zijn ondergebracht bij een andere bank dan Knab - worden gepresenteerd in één helder financieel dashboard. Vanuit dit totaaloverzicht kunnen klanten voor het eerst zelf, online en heel eenvoudig hun eigen financieel plan maken.
Een bank moet volgens Knab volledig transparant zijn, ook qua kosten. Voor de complete dienstverlening van Knab betalen klanten 15 euro per maand. Knab gelooft in een radicale verandering van de financiële dienstverlening. Er is behoefte aan echt, onafhankelijk advies, zonder verkoopmotief. Daarom werkt Knab met een onafhankelijk netwerk van financieel experts. Klanten betalen expliciet voor financieel advies als ze hierop een beroep willen doen. “We hebben er bewust voor gekozen geen eigen verkoopadviseurs in dienst te nemen, maar werken samen met onafhankelijke financieel experts. Zij zijn door ons gecontroleerd op kwaliteit en klanten kunnen ook nog een rating aan hen toekennen. Zo krijgen onze klanten het advies dat het beste is voor hen in plaats van voor de bank”, legt Frijters uit.
De dienstverlening van Knab bestaat voorlopig uit wereldwijd betalen, contant geld opnemen, uiteenlopende spaarproducten, een digitaal kasboek en vermogensbeheer, maar dus ook een financieel dashboard, financiële planning, alerts en mobiel bankieren. Het aantal producten van Knab wordt in de nabije toekomst uitgebreid. AEGON draagt de volledige investering van Knab.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.