Ads Top

'Nieuwe bank KNAB is knap duur'

Knab is een nieuwe internetbank. Zij biedt een betaalrekening, online kasboek en financieel plan. De kosten zijn hoog: 15 euro per maand. Knab lijkt een vreemde naam maar het is 'bank' in spiegelbeeld: "met de K van Klant voorop", aldus René Frijters, directeur van Knab.
Een 'standaardgezin' is volgens de berekeningen van de Consumentenbond bij Knab zo'n 260 euro per jaar kwijt. Voor een betaalrekening is dat veel, want datzelfde gezin is bij ING of SNS Bank slechts eenderde van dat bedrag kwijt. Bij Knab kun je geen creditcard aanvragen, dus hiervoor hebben we gerekend met de gemiddelde kosten van een creditcard elders. Bekijk de rest van de uitgangspunten voor de berekening. 
De betaalrekening kent een rentevergoeding, net zoals ASN en SNS Bank. Verder zijn er allerlei handigheidjes. Zo is er een betaalapp en zijn er alerts. Je kunt je banksaldo automatisch laten aanvullen met spaargeld als je rood staat. Wil je dat niet en kom je in de min, dan kost dit slechts 5% per jaar. Bij andere banken ben je tussen de 10% en 14,5% kwijt. Voorwaarde voor de lage debetrente is wel, dat er genoeg geld op andere rekeningen staat.
De rente op een Knab-spaarrekening is redelijk hoog; 2,5% per jaar. Dit tarief  bestaat uit een normale rente van 1,8% plus een tijdelijke extra rente tot 1 januari 2013 van 0,7%. Na januari is de spaarrente dus net zo laag als die van de grootbanken. Spaargeld bij Knab valt onder dezelfde vergunning voor het deposito-garantiestelsel als Aegon. Geld bij beide banken is dus tot totaal €100.000 per persoon gegarandeerd.  Ook de rentes op deposito's zijn niet bijzonder. Leuke nieuwigheid is wel dat je de einddatum hiervan zelf kunt bepalen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.