Ads Top

Moreel investeren: steun in de rug voor wereldverbeteraars

Nick en Tamar van Heesewijk (neef en nicht) ruilden hun goede baan een paar jaar geleden al in voor hun groene beleggingsplatform Corekees, waarmee ze de wereld een stukje groener maken.

Nieuwe mede-eigenaren van Corekees worden niet alleen onderdeel van een beweging die de wereld beter maakt: het is naar verwachting ook een goede investering.

Het platform groeide de afgelopen twee jaar jaarlijks gemiddeld met 200 procent: de geschatte waarde steeg in drie jaar tijd van 1 naar 5 miljoen euro. Ook de groene projecten van Corekees zijn commercieel zeer succesvol.

Morele ambitie tonen kan dus heel eenvoudig zijn: niet iedereen hoeft een groene start-up te beginnen of voor een goed doel te werken. ‘Je kan veel geld verdienen in de financiële sector én een positieve impact hebben als mede-eigenaar van een zeer winstgevend groen investeringsplatform’, legt Nick uit. Voor hij Corekees startte had hij zelf marketingfuncties bij grote commerciële bedrijven. ‘Niet iedereen hoeft de stap te zetten die ik zette; door moreel te investeren geef je diegene die wel hun baan opzegden een steuntje in de rug.’

Beleggen in groene fondsen en -investeringsplatformen is vaak troebel: je weet niet exact waar het geld naartoe gaat. Bovendien blijkt uit mediaberichten en onderzoek van ASN Bank dat zulke partijen vaak tóch investeren in de fossiele industrie.

Corekees doet aan investeerders de belofte van de drie T’s: het platform is transparant, de investeringen zijn tastbaar en Corekees zet zich in tegen greenwashing. Je koopt bijvoorbeeld één bamboeboom voor een herbebossingsproject in de Portugal, waarbij Corekees zich committeert aan streng toezicht en een transparante rapportage aan de investeerders.

Investeerders kunnen tot en met 12 april aandeelhouder worden vanaf 2500 euro via crowdfundingsplatform Seedblink. ⁠Bij de volgende investeringsronde (naar verwachting over 2-3 jaar) kunnen aandelen weer doorverkocht worden. Tot nog toe werd ruim 200.000 euro opgehaald.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.