Ads Top

AFM is onderzoek gestart naar Value8-accountant

De gecontroleerde cijfers van beleggingingsmaatschappij Value8 over het boekjaar 2023 laten langer op zich wachten, meldt de beleggersveriging VEB. De accountant is onderwerp van ‘regulier onderzoek’ door beurstoezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat betekent wederom vertraging bij de cijfercontrole en dus ook voor het verschijnen van het jaarverslag.

Het investeringsbedrijf onder leiding van bestuursvoorzitter Peter Paul de Vries kon drie jaar lang geen gecertificeerde accountant vinden die de jaarrekeningcontrole wilde uitvoeren.

Pas voor de cijfercontrole over boekjaar 2022 wist het bedrijf wel een accountantskantoor te strikken. Maar daarvoor was het gedwongen een onorthodoxe afslag te nemen, richting Portugal. Value8 bewandelde deze ‘Portugal-route’ omdat het niet lukte één van de zes oob-accountantsorganisaties (Deloitte, EY, KPMG, PwC, BDO en Mazars) als externe accountant aan te stellen.

Het persbericht van Value8 laat in het midden wanneer de AFM zich heeft gemeld, wat de inspectie precies inhoudt en waarom die leidt tot een langer durend controletraject.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.