Ads Top

Eén miljoen overstappers bij autoverzekeraars

In de afgelopen vijf jaar stapten ruim één miljoen automobilisten over van autoverzekeraar. De komende twaalf maanden is slechts 7 procent van plan over te stappen. De volgende autoverzekeraar is voor 55 procent nog niet bekend. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Autoverzekeringen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.200 Nederlanders.

In de laatste vijf jaar stapten ruim één miljoen automobilisten over van autoverzekeraar. Van deze overstappers ging 6 procent weg bij a.s.r. en 10 procent stapte over naar a.s.r. Nh1816 verloor 3 procent van de overstappers en won 7 procent van de overstappers. Deze twee partijen hebben de hoogste overstapbalans van elk +4%. Interpolis wierf 2 procent van de overstappers en verloor 7% van de overstappers. Interpolis heeft als gevolg de laagste balans (-5%) van alle verzekeraars.

Ruim 525.000 automobilisten willen in de komende twaalf maanden overstappen naar een andere autoverzekeraar. Dat is 7 procent van alle automobilisten in Nederland. Per autoverzekeraar verschilt het percentage klanten dat wil overstappen. Ruim een op de acht klanten van Allianz Direct (13%) wil overstappen. Dat is het hoogste percentage van alle autoverzekeraars.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.