Ads Top

'Jong leren omgaan met geld: nu belangrijker dan ooit'

Kinderen kennen de waarde van geld niet goed. De onlinewereld speelt hier een grote rol in. Zo vinden ruim zes op de tien ouders dat onzichtbare uitgaven zoals abonnementen voor digitale diensten en betalingsapps, het lastig maken om alle uitgaven goed inzichtelijk te maken voor kinderen.

In opdracht van de Volksbank deed Panelwizard in maart 2024 onderzoek onder 1.061 Nederlandse ouders met kinderen van 4 t/m 14 jaar, waarvan 1.050 alle vragen hebben beantwoord. Sommige conclusies zijn samengesteld uit het recente onderzoek en de vergelijkbare onderzoeken die in 2022 en 2023 eveneens door Panelwizard zijn uitgevoerd.

Ook vreest een kwart van de ouders dat hun kinderen geloven dat geld nooit op kan raken doordat veel financiële zaken online gebeuren. Dit blijkt onder meer uit het recente onderzoek 'Leren omgaan met geld' van de Volksbank, onder meer dan 1.000 ouders. Vrijwel alle ouders (95%) vinden het belangrijk dat hun kind op jonge leeftijd de waarde van geld leert kennen.

Ouders doen zelf het nodige, maar ook vindt een meerderheid van de ouders dat dit de taak van school is. Uit eerder onderzoek blijkt dat ouders er zeer positief tegenover staan als een bank zou helpen bij het omgaan met geld.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.