Ads Top

Een op de drie Nederlanders checkt nooit of autoverzekering goedkoper kan

In deze periode doen veel mensen een voorjaarschoonmaak, maar daarbij wordt lang niet altijd aan de vaste lasten gedacht. Uit onderzoek van vergelijker Pricewise blijkt dat de zorgverzekering het vaakst wordt gecheckt op prijs, maar zelfs die wordt door een kwart van de Nederlanders nooit nagelopen.

 Telefoon en televisie abonnementen lopen vaak jarenlang ongezien door en ook de aansprakelijkheidsverzekering wordt door de meerderheid (51 procent) na afsluiten niet meer gecheckt op het beste aanbod. Van de mensen met een autoverzekering geeft 42 procent aan nooit te controleren of deze nog wel aansluit bij de huidige situatie. Een overstap kan een flinke besparing opleveren. Pricewise rekende uit dat een gemiddeld eenoudergezin tot wel 284 euro per maand kan besparen met een check van de vaste lasten.

Van het totaal aantal huishoudens in Nederland met thuiswonende kinderen was vorig jaar 23 procent een eenoudergezin. Voor inkomsten rekenen deze gezinnen volledig op één vader of moeder. Pricewise rekende uit wat deze groep alleenverdieners zou kunnen besparen op de vaste lasten en komt uit op een maximale maandelijkse besparing van 284 euro per eenoudergezin. Dat is 3.408 euro per jaar. Daarvoor kun je in het hoogseizoen op vakantie.
 
Om de mogelijke besparing in kaart te brengen heeft Pricewise de maandelijkse kosten voor energie, internet, telefonie en de auto-, zorg- en woonverzekering vergeleken.  

Zo kan er in het geval van het eenoudergezin ruim 66 euro worden bespaard op de maandelijkse energierekening. Het prijsverschil tussen autoverzekeringen loopt op tot wel 98 euro per maand, afhankelijk van het type auto en de schadevrije jaren. Het abonnement voor internet en televisie kan al gauw 50 euro goedkoper. En afhankelijk van adres en het type woning, kan er op de maandelijkse kosten voor een woonverzekering vaak wel 30 euro bespaard worden. Overstappen van zorgverzekering kan zo 39 euro per maand opleveren, maar dat kan alleen in november/december.

De zorgverzekering wordt door 65 procent van de Nederlanders aan het einde van het jaar gecheckt om te zien of het goedkoper kan. In het geval van de inboedelverzekering geldt dit voor slechts 17 procent en ook de groep mensen die de autoverzekering jaarlijks naloopt is met 22 procent vrij klein.  

Er zijn ook mensen die helemaal nooit meer omkijken naar hun afgesloten verzekeringen. Een kwart checkt de zorgverzekering niet, de meerderheid (51 procent) kijkt niet om naar de aansprakelijkheidsverzekering, 46 procent geeft aan de inboedelverzekering nooit te controleren en 42 procent van de Nederlanders bekijkt nooit of de autoverzekering nog wel aansluit bij de wensen en situatie. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.