Ads Top

Aanhoudingen in onderzoek naar omzetbelasting

Twee woningen en een bedrijfspand in Rotterdam zijn doorzocht en daarbij is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie en een groot bedrag aan contant geld. De verdachten zijn op vrijdag 29 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn voor veertien dagen gehouden.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na een signaal van de Belastingdienst. Op naam van diverse vennootschappen is in de periode april 2020 tot en met december 2021 vermoedelijk onterecht ruim 380.000  aan omzetbelasting teruggevraagd. De formele bestuurders van de   vennootschappen zijn vermoedelijk katvangers die tegen betaling de verdachte vennootschappen op hun naam hebben gezet. Naar aanleiding van de aangiften heeft de Belastingdienst bedragen uitgekeerd. De gestorte teruggaven zijn contant opgenomen of doorgestort naar andere bankrekeningen.

Het onderzoeksteam vermoedt dat de verdachten, katvangers en vennootschappen behoren tot een samenwerkingsverband dat gericht was op het opzettelijk doen van onjuiste aangiften omzetbelasting. Daarbij  zijn vermoedelijk ook valse facturen aan de Belastingdienst overgelegd met als doel belastingteruggaven te ontvangen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.