Ads Top

Premie overlijdensrisicoverzekering afgelopen 5 jaar bijna gehalveerd

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen blijven dalen. Over de afgelopen 5 jaar bedraagt de gemiddelde daling 40 procent. Dit blijkt uit recent onderzoek van vergelijkingssite Independer.nl.

Bij een aantal grote verzekeraars ligt de daling ver boven het gemiddelde. Zo is de premie van Delta Lloyd met 45 procent gedaald en de premie van Aegon met 57 procent. Reaal Verzekeringen verlaagde haar premies zelfs met 72 procent.

De premieverlagingen gelden alleen voor nieuwe klanten. De meeste verzekeraars hebben klanten die eerder een overlijdensrisicoverzekering afsloten niet van de verlaagde tarieven laten profiteren. Uitzonderingen hierop zijn de verzekeraars GoedIdee, Loyalis en Dela. Zij hebben hun premies in de afgelopen jaren voor alle verzekerden verlaagd. De forse premieverlagingen maken het vooral voor consumenten die tot 5 jaar geleden een overlijdensrisicoverzekering afsloten interessant. Zij kunnen over de resterende looptijd vaak tienduizenden euro's besparen als ze de oude verzekering opzeggen en een nieuwe afsluiten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.