Ads Top

Tom Kliphuis nieuwe CEO Nationale-Nederlanden

Tom Kliphuis (46) volgt directievoorzitter Lard Friese op, die 1 januari 2011 toetreedt tot de Management Board Insurance van ING Groep met verantwoordelijkheid voor de verzekeringsactiviteiten in Europa en Azië. Kliphuis geeft momenteel leiding aan de verzekeringsdivisie van ING in Centraal en rest van Europa. Hij is zijn carrière in 1988 begonnen bij Nationale-Nederlanden, waar hij diverse functies heeft bekleed. Daarnaast is hij al ruim twintig jaar actief binnen de verzekeringsbedrijven van ING in Europa, Latijns- en Zuid-Amerika.
In zijn nieuwe rol zal Kliphuis de strategie, die onder leiding van vertrekkend topman Friese is ingezet, verder vormgeven: "Het is een eer om de leiding van zo'n geweldige organisatie als Nationale-Nederlanden op me te nemen. Lard Friese heeft NN begeleid in de eerste stappen naar een eigentijds verzekeringsbedrijf, met maar één doel voor ogen: het vertrouwen van de klant terugwinnen", aldus Kliphuis. Sinds het aantreden van CEO Lard Friese, in september 2008, is het zijn missie geweest om Nationale-Nederlanden op een nieuw spoor te zetten. Friese: "NN is op de goede weg en gaat met nieuw elan de toekomst tegemoet. Een mooie toekomst, daarvan ben ik overtuigd. Het is niet makkelijk om afscheid te nemen van Nationale-Nederlanden, maar ik blijf ook in mijn nieuwe rol betrokken bij het bedrijf en bij al die mensen die met plezier invulling geven aan de nieuwe koers".
David Knibbe, directeur Corporate Clients van Nationale-Nederlanden, volgt Kliphuis op als CEO Insurance Central and Rest of Europe. Knibbe werkt sinds 1997 binnen ING. In 2002 kreeg hij de leiding over de joint venture op het gebied van levensverzekeringen met de Griekse Piraeus Bank. Vanaf 2004 bekleedt hij verschillende leidinggevende posities binnen Nationale-Nederlanden op het gebied van inkomensverzekeringen, Leven Individueel en Pensioenen. Naar verwachting zal op korte termijn de nieuwe directeur van NN Corporate Clients - het Pensioenbedrijf van Nationale-Nederlanden - bekend worden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.