Ads Top

Angst onder beleggers neemt af

De angst onder beleggers voor een nieuwe recessie neemt langzaam maar zeker af. Nog steeds verwacht 32,6 procent van de bezoekers van Beurs.nl dat er een dubbele dip zal komen, maar dit is het laagste percentage sinds maart dit jaar. Een ruime meerderheid van de Nederlandse beleggers voorspelt ook dat de AEX tot aan het einde van het jaar nog flink zal stijgen.

Een en ander blijkt uit de oktober-resultaten van de enquête 'Voorspel de AEX' op de website Beurs.nl. Van de 261 respondenten vorige maand voorziet 56,3 procent een eindstand van de Amsterdamse hoofdgraadmeter dit jaar tussen de 350 en 400 punten.

De AEX schommelt al een half jaar tussen de 305 en de 343 punten. Slechts 13 procent van de beleggers verwacht dat de AEX dit jaar nog onder de 300 punten zal uitkomen. Tussen de 300 en 350 punten als eindstand voorziet 22,6 procent van de beleggers. Een eindstand boven de 400 punten wordt zelfs voorzien door 8,1 procent van de bezoekers van Beurs.nl.

De resultaten van de enquête 'Voorspel de AEX' in oktober weerspiegelen de meest optimistische visie van beleggers sinds de Griekse eurocrisis in het voorjaar. Het aantal beleggers dat aandelen wil (bij)kopen, is in oktober licht gestegen (van 37,8 naar 40,6 procent). Het aantal beleggers dat wil verkopen, nam flink af (van 15,9 naar 9,6 procent).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.