Ads Top

Klant meest tevreden over kleine en regionale zorgverzekeraar

Zorgverzekeraar De Friesland is volgens klanten de beste zorgverzekeraar van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingssite ZorgKiezer.nl. Kleine en regionale zorgverzekeraars scoren beter dan grote verzekeraars als Zilveren Kruis Achmea en VGZ. Opvallende nieuwkomer is CZ Direct, de internetverzekering van CZ. Dit past in de trend dat mensen hun verzekeringen via internet willen regelen.

Klanten zijn het meest tevreden over de afhandeling van declaraties (7,6) en bereikbaarheid van de klantenservice (7,4). Over de hoogte van de premie en de dekking van de zorgverzekering is men (6,7) het minst tevreden. Overigens krijgt geen enkele verzekeraar een onvoldoende, het gemiddeld ligt op een zeven.

De Friesland Zorgverzekeraar, vanaf volgend jaar onderdeel van Achmea, is met een gemiddelde score van 8,3 de beste zorgverzekeraar van Nederland. Verzekerden geven ook hoge cijfers aan PNO Ziektekosten (8,2) en CZdirect (7,9). Acht van de tien beste zorgverzekeraars zijn kleine en regionale zorgverzekeraars.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.