Ads Top

Vermogensbeheerders onder de loep

Door de voortdurende volatiliteit op de aandelenbeurzen en grote fraudeschandalen in de financiële wereld zijn vermogende particulieren steeds kritischer geworden over het beheer van hun kapitaal. De website VermogensbeheerderVergelijken.nl biedt een platform voor gefortuneerde Nederlanders en hun ervaringen en publiceert informatie over vrijwel alle Nederlandse vermogensbeheerders.
Het idee is ontstaan door de onvrede over vermogensbeheerders die leefde bij veel relaties van de oprichters. Daarom besloten de fondsbeheerder SBS Investments en uitgever Ynca Publishers, gevestigd in hetzelfde pand in Den Haag, in het voorjaar gezamenlijk om deze relaties een online 'tool' te bieden. Op de website kunnen beheerders worden beoordeeld, vergeleken en gezocht.
'De wereld van vermogensbeheer is traditioneel erg gesloten,' licht mede-initiatiefnemer Menno Thijssen van Ynca Publishers toe. 'Daardoor is er vrij weinig informatie beschikbaar over rendementen, het beleggingsbeleid en de geboden service. Tegelijkertijd hebben klanten steeds meer behoefte aan openheid over deze zaken.'
De website is vooral een aanwinst voor de specialistische vermogensbeheerders, die zich met behulp van alternatieve beleggingen relatief goed door de crisis hebben weten te slaan. 'Beheerders met uitsluitend Nederlandse aandelen en obligaties of indextrackers in de portefeuille komen wellicht wat minder goed uit de test, maar kunnen zich onderscheiden op het gebied van service en consistentie,' stelt Mark Leenards van SBS Investments.
Voor zowel vermogende particulieren als vermogensbeheerders is het gebruik van de website gratis. Vermogensbeheerders betalen alleen indien er informatie wordt opgevraagd door potentiële klanten. Om ervoor te zorgen dat de oordelen authentiek zijn hebben de oprichters enkele veiligheidsmaatregelen genomen. Zo dient er een toelichting gegeven te worden bij cijfers, waarop beheerders vervolgens kunnen reageren.
Het doel van de initiatiefnemers is om met de website de financiële wereld overzichtelijker te maken. De partijen ontwikkelen gezamenlijk ook andere handige 'tools' voor welgestelde particulieren. 'De financiële wereld kenmerkt zich door veel eenheidsworst. Na de crisis is daar geen behoefte meer aan. Met transparante informatie en technische hulpmiddelen willen we onze klanten aantonen dat er nog voldoende alternatieven over zijn,' aldus Leenards.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.