Ads Top

SNS, ASN Bank en RegioBank helpen verkeerd rekeningnummer spotten

SNS, ASN Bank en RegioBank helpen in hun mobiel bankieren app met het spotten van een verkeerd rekeningnummer bij een overboeking. In de nieuwe update van de apps voegen de banken een check toe om klanten te waarschuwen voor verkeerde overboekingen.

Met de ‘Adresboekcheck’ krijgt de klant een melding als een contactpersoon langer dan 15 maanden niet is  gebruikt. Klanten kunnen dan direct controleren of het rekeningnummer nog klopt.

Uit onderzoek van de Betaalvereniging Nederland blijkt dat er ongeveer 1300 verkeerde overboekingen per maand worden gemeld. Bijna driekwart komt door het gebruik van oude rekeningnummers in het adresboek van de klant.

Een aantal Nederlandse banken heeft met elkaar afgesproken de IBAN-Naam Check te gaan gebruiken om klanten beter te waarschuwen tegen fouten en fraude bij overboekingen. Deze dienst controleert bij internetbankieren en mobiel bankieren of het rekeningnummer met naam van de ontvanger overeenkomt die wordt ingevoerd bij een overboeking. SNS, ASN Bank en RegioBank hopen in de tweede helft van 2017 de IBAN-Naam Check in te voeren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.