Ads Top

Groningse studenten hoeven geen college meer te missen dankzij Tikkie app

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gaat als eerste onderwijsinstelling haar studenten een Tikkie sturen, waarmee ze hun collegegeld nog op tijd kunnen betalen. Doel is dat minder studenten colleges missen vanwege een betalingsachterstand.

De RUG incasseert het collegegeld van studenten periodiek, maar ziet dat een deel daarvan wordt gestorneerd. Als een student daardoor een betaalachterstand oploopt kan het gebeuren dat hij/zij geen toegang meer heeft tot colleges of online studiemateriaal. Met de introductie van Tikkie als betaalmethode wil de RUG dit probleem voor haar studenten aanpakken.

Tikkie is populair onder studenten voor het onderling terugvragen van voorgeschoten bedragen, bijvoorbeeld voor lunches, borrels of cadeaus. De RUG verwacht dat studenten een Tikkie via SMS sneller zullen lezen en betalen (of doorsturen naar hun ouders om te laten betalen).

In februari van dit jaar startte luchtvaartmaatschappij Transavia al een proef om klanten te laten betalen via Tikkie. Reizigers kunnen bijvoorbeeld extra beenruimte of kofferruimte bestellen en via Tikkie afrekenen. Tikkies daarvoor worden gemiddeld binnen iets meer dan een uur en een kwartier betaald.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.