Ads Top

Rabo Impactlening breidt uit

De vraag naar de Rabo Impactlening blijft onverminderd hoog. Daardoor krijgt de lening met rentekorting voor bedrijven met een positieve impact wederom een vervolg.

Sinds de start van de Rabo Impactlening eind 2015 is door diverse duurzame koplopers in Nederland geïnvesteerd in de toekomst van hun onderneming. Zij zijn actief in allerlei sectoren en projecten en leveren bovendien een bijdrage aan duurzame ontwikkeling en vitale gemeenschappen.

De eerste twee tranches, van in totaal 150 miljoen euro van de EIB, zijn volledig benut door 140 MKB- en midkap bedrijven. Met de derde tranche van 200 miljoen euro kunnen naar verwachting nog eens 200 MKB- en midkap bedrijven een volgende stap zetten richting een duurzame en circulaire economie.

Daarnaast introduceert de bank samen met de Council of Europe Development Bank (CEB) de Rabo Impactlening Zorg en Onderwijs met een totale omvang van 100 miljoen euro voor eerstelijns zorg en primair- en voorgezet onderwijs, twee sectoren die van groot belang zijn voor het behoud van vitale gemeenschappen in Nederland.

De nieuwe Rabo Impactlening Zorg en Onderwijs is gericht op twee sectoren die van grote sociale waarde zijn voor Nederland. ‘Dankzij het partnerschap met de CEB gaan we ook organisaties met een sociale impact in eerstelijns zorg en primair- en voorgezet onderwijs versterken,’ vertelt Bas Rüter. ‘Voor hen lanceren we de Rabo Impactlening Zorg en Onderwijs. Er is een tranche van 100 miljoen beschikbaar, daarmee verwachten we ruim 100 projecten te kunnen financieren. De rentekorting die klanten ontvangen kan oplopen tot 0,80%.’

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.