Ads Top

AFM waarschuwt voor zes nieuwe boiler rooms

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in de eerste helft van 2017 6 boiler rooms op haar waarschuwingslijsten opgenomen. Consumenten moeten niet ingaan op het aanbod van deze en andere boiler rooms.

Een boiler room is een verzamelnaam voor oplichters. Gehaaide verkopers bellen naar mogelijke beleggers om ze over te halen te waardeloze of nepaandelen te kopen. Vaak wordt er grote druk uitgeoefend om geld naar het buitenland over te maken. Boiler rooms gebruiken betrouwbaar ogende websites en soms gebruiken ze namen die lijken op die van een bekende (financiële) organisatie.

De AFM publiceert een lijst om beleggers te waarschuwen voor boiler rooms. Een onderzoek van de AFM zelf kan leiden tot zo’n waarschuwing. Ook neemt de AFM waarschuwingen over van buitenlandse toezichthouders.
In het eerste halfjaar van 2017 is er gewaarschuwd voor de volgende partijen:
Op de website heeft de AFM meer informatie over boiler rooms staan. Eén van de belangrijkste tips is nooit in te gaan op aandelenverkoop per telefoon of e-mail. Boiler rooms zijn erg volhoudend, ga niet in gesprek en hang elke keer direct op. De AFM roept beleggers op contact met het Meldpunt Financiële Markten op te nemen als ze door een boiler room zijn gebeld.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.