Ads Top

ABN AMRO benoemt senior manager in Noord-Amerika

ABN AMRO heeft Eelke Oosterhuis benoemd tot Head of Basic Materials North America. Stefan Ras neemt de huidige rol van de heer Oosterhuis over als Head of Energy Asia.

Eelke Oosterhuis (45) werkt sinds 2007 bij ABN AMRO, waar hij in New York begon. Daarvoor was hij bijna 10 jaar werkzaam bij ING Structured Finance. In 2010 keerde hij terug naar Nederland als Executive Director of Capital Structuring & Advisory. In 2011 werd de Eelke Oosterhuis Head of Energy Clients Asia.

Maarten Terlouw, CEO Americas and Natural Resources bij ABN AMRO: ‘Onze ambitie voor deze regio is om onze relevantie voor klanten verder uit te bouwen in de sectoren waarin we al actief zijn. Met Eelke Oosterhuis in ons team heb ik er alle vertrouwen in dat we erin zullen slagen om de positie van ABN AMRO in basismaterialen in Noord-Amerika te versterken’.

ABN AMRO bedient van oudsher internationale klanten op terreinen waarop de bank een toonaangevende positie inneemt, onder meer in energie- en grondstoffenfinanciering, vervoer en clearing. Zoals in augustus 2016 aangekondigd, wil de bank vanuit deze basis haar activiteiten uitbreiden in specifieke sectoren in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, de regio Azië-Pacific en in Noordwest-Europa.

Deze ambitie betreft ook groei en financieringsactiviteiten in de bestaande sectoren van de bank, evenals in aanpalende markten als Food & Agriculture en Basic Materials. Het Basic Materials-team gaat zich richten op grote (internationale) spelers in de sectoren metaal- en mineralenmijnbouw, chemische producten en bouwmaterialen als cement, asfalt, glas en bakstenen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.