Ads Top

Else Bos benoemd tot directielid DNB

Else BosOp aanbeveling van de raad van commissarissen van De Nederlandsche Bank (DNB), gehoord de directie, heeft de minister van Financiën Else Bos voorgedragen aan de Kroon als directielid van DNB, met het functieprofiel voorzitter toezicht. Zij is bij koninklijk besluit benoemd per 1 juli 2018 voor een termijn van zeven jaar.
Bos (1959), afgestudeerd econometrist, is sinds 2013 CEO van pensioen-uitvoeringsorganisatie PGGM, waar ze in 2002 in dienst trad. Daarvoor was zij bijna twintig jaar werkzaam in de bancaire sector. Als voorzitter toezicht wordt zij eerstverantwoordelijke voor het toezichtbeleid en fungeert tevens als primair extern aanspreekpunt voor toezichtaangelegenheden. Haar portefeuille zal bestaan uit Toezicht Beleid, Toezicht Pensioenen en Toezicht Verzekeringen. Toezicht Banken wordt belegd bij de andere toezichtdirecteur.

Bos start 1 mei 2018 bij DNB voor een inwerkperiode van twee maanden en zal in die periode haar kennis van de taken van DNB verdiepen, onder andere in gesprekken met de voorzitter toezicht.
De vereiste functiescheiding tussen resolutie en toezicht gecombineerd met de nieuwe portefeuilleverdeling door de komst van Else Bos en de verwachte uitbreiding van resolutietaken van DNB maakt een uitbreiding van de directie noodzakelijk. De formele procedure voor de invulling van deze functie zal door de raad van commissarissen van DNB in gang worden gezet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.