Ads Top

VGZ-verzekerden moeten langer wachten bij MST

Medisch Spectrum Twente heeft moeten besluiten om vanaf maandag 24 oktober 2016 de wachttijden voor VGZ-verzekerden te verlengen vanwege een budgettekort bij VGZ.

Zorgverzekeraars onderhandelen elk jaar met alle Nederlandse ziekenhuizen over de hoeveelheid zorg die zij inkopen voor hun verzekerde klanten. MST heeft met alle verzekeraars voor 2016 een overeenkomst kunnen sluiten, maar constateert dat de zorgvraag van VGZ-verzekerden ook in 2016 groter is dan VGZ heeft ingekocht bij MST.

MST heeft de verzekeraar tijdig op de hoogte gebracht van dit dreigende budgettekort. Na weken van overleg is er geen passende oplossing gekomen die het budgettekort afdoende oplost.
MST is nu genoodzaakt om het nog resterende zorgbudget goed te verdelen over de komende periode om te voorkomen dat ze zorg levert en de hiervoor gemaakte kosten niet krijgt terugbetaald van de verzekeraar.

De maatregel heeft alleen betrekking op patiënten die zijn verwezen voor zorg zonder spoedeisend karakter. De langere wachttijden gelden niet voor kinderen, zwangere vrouwen en patiënten met een verdenking van een ernstige aandoening of die bij de spoedeisende hulp binnenkomen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.