Ads Top

Rabobank geeft 500 miljoen euro groene obligaties uit

Rabobank heeft de eerste Rabobank Groene Obligatie bij institutionele beleggers geplaatst ter waarde van EUR 500 miljoen. De bank investeert dit geld in duurzame energieprojecten, zoals windparken. De looptijd van de Rabobank Groene Obligatie is 5 jaar.

Rabobank komt met deze emissie tegemoet aan een specifieke wens van pensioenfondsen en andere beleggers, die grote interesse tonen in duurzaamheid. De markt voor Groene Obligaties groeit zeer sterk. Door te investeren in de Rabobank Groene Obligatie dragen beleggers bij aan de financiering van de transitie naar meer duurzame energie.
 
Bas Brouwers, Chief Financial Officer: “Het mes snijdt aan twee kanten. Deze uitgifte is een goede aanvulling op onze brede set van fundinginstrumenten. Hierdoor bereiken we nieuwe investeerders die zich thuis voelen bij het duurzame profiel van onze bank. Daarnaast draagt deze emissie bij aan onze doelen op het gebied van duurzaamheid.”
 
Rabobank wil de dienstverlening aan duurzame koplopers de komende jaren verdubbelen. De duurzame kredietverlening groeit zeer sterk en deze uitgifte maakt een verdere groei mogelijk. Rabobank heeft op dit moment voor EUR 22 miljard aan kredieten uitstaan aan duurzame koplopers, waarvan EUR 3,2 miljard in zonne- en windenergieprojecten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.