Ads Top

ABN Amro en Centraal Beheer domineren onder financiële dienstverleners

ABN Amro wint aan populariteit onder financiële beslissers. Centraal Beheer is veruit de populairste verzekeraar. Kees van Dijkhuizen (ABN Amro) is de beste VFO van Nederland.

Dat blijkt uit de MT Finance, het jaarlijkse onderzoek van Management Team naar de beste financiële dienstverleners van Nederland. Het onderzoek naar de kwaliteit en de populariteit van financiële dienstverleners bestaat sinds 2001. Dit jaar werd het onderzoek, net als vorig jaar, uitgevoerd door Inscope Consulting, een kennisonderneming van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De populairste financiële dienstverlener onder senior managers en directieleden is Centraal Beheer. De verzekeraar krijgt een aanbeveling van de helft van de ondervraagde personen. Vorig jaar kwam het concern ook als beste uit de bus, maar toen werd het bedrijf nog maar door een kwart aanbevolen.
Dit jaar doen zich enkele opvallende verschuivingen voor. Zo scoort ABN Amro op veel terreinen waar het actief is beter dan concurrenten ING en Rabobank. Dat wil zeggen dat de bank het vaakst wordt aangeraden door de lezers van MT als het gaat om bijvoorbeeld financiering en betalingsverkeer. Alleen op het gebied van Private Equity en Risk Management moet de bank de andere grootbanken, respectievelijk ING en Rabobank, voor laten gaan.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.