Ads Top

Meer belasting dan rente op je spaargeld

Belasting betalen over de rente die je ontvangt op je spaargeld. Dat is de vermogensrendementsheffing, en die is voor veel mensen een doorn in het oog. Vooral omdat mensen op dit moment meer belasting betalen over dat spaargeld dan ze aan rente ontvangen. De Bond voor Belastingbetalers strijdt al jaren tegen de vermogensrendement, aldus VARA's Kassa.

Bij de grote banken ABN AMRO, ING en Rabobank krijg je op je internetspaarrekening nog maar 0,3 procent. Maar de Belastingdienst gaat er nog steeds vanuit dat je 4 procent rente op je spaarrekening krijgt. Over dit veronderstelde rendement betaal je dan 30 procent belasting. Dat is de vermogensrendementsheffing.

Dat betekent voor veel mensen dat ze meer belasting betalen over hun spaargeld dan ze aan rente ontvangen. Lees hier meer over de belasting op uw vermogen.

De Bond voor Belastingbetalers noemt de vermogensrendementsheffing een fantasiebelasting. De realiteit is dat er al jarenlang een groot gat zit tussen de feitelijke rente en de veronderstelde rente. Daarom is de Bond voor Belastingbetalers een rechtszaak gestart tegen de vermogensrendementsheffing. Jurgen de Vries van de Bond voor Belastingbetalers vertelde er al eerder over in Kassa. Lees hier hoe het met deze rechtszaak staat.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.