Ads Top

ABN AMRO versterkt ondersteuning zakelijke klanten in Duitsland

ABN AMRO is van plan de dienstverlening naar zakelijke klanten in Duitsland uit te breiden. Per 1 januari 2017 wordt Stefan Meine benoemd tot Hoofd Corporate Banking in Duitsland om de activiteiten van de bank aan te sturen.

Momenteel biedt ABN AMRO aan zakelijke klanten in Duitsland al diensten via de afdelingen Commercial Finance, Lease, Dutch Desk, Sales & Trading, Financial Institutions, Clearing, en Advisory. Met het nieuwe team van Stefan Meine kunnen deze klanten gebruik maken van een nog breder aanbod aan financiële producten en diensten.

Stefan Meine (44) heeft al eerder bij ABN AMRO gewerkt, tussen 2001 en 2008. In de acht jaren daarop was hij Managing Director Corporate Finance bij Royal Bank of Scotland en Rothschild. Hij heeft als zodanig ruime ervaring opgedaan in het adviseren van grote bedrijven, ondernemers, en overheden in Duitsland en elders in Europa bij de ontwikkeling en implementatie van hun financieringsstrategie. Meine heeft economie gestudeerd aan de Humboldt-Universität te Berlijn en studeerde vervolgens Business Administration aan de University of California te Berkeley.

Bestuurslid Joop Wijn van ABN AMRO: “Van oudsher heeft ABN AMRO uitgebreide expertise en ervaring als financiële dienstverlener aan zakelijke klanten. Ik verheug me erop om deze activiteiten uit te breiden naar onze buurlanden, te beginnen met Duitsland. Met Stefan Meine aan het hoofd van ons Duitse team heb ik er het volste vertrouwen in dat we een vliegende start zullen maken.”

Horst Schmidt, Country Executive Duitsland bij ABN AMRO en tevens CEO van Bethmann Bank (de private bank van ABN AMRO), voegt daaraan toe: “In Duitsland is Bethmann Bank een van de drie belangrijkste spelers in de private banking sector. En in Nederland staat ABN AMRO aan kop in de markt voor zakelijk bankieren. Daarmee is het een logische volgende stap om onze dienstverlening uit te breiden naar de grote zakelijke klanten in Duitsland. Met zijn eerdere ervaring, en zijn financiële en commerciële kennis en vaardigheden zal Stefan ongetwijfeld een waardevolle bijdrage leveren aan de succesvolle start van ons Duitse Corporate Banking activiteiten.”

Zoals op 17 augustus 2016 aangekondigd wil ABN AMRO de kredietportefeuille diverser maken, en het aandeel van de internationale activiteiten laten groeien tot circa 20-25% van het totale bedrijfsresultaat in 2017. De Nederlandse economie is nauw verstrengeld is met die van zijn buurlanden. Met een solide balans en gedegen kennis van producten en sectoren is ABN AMRO goed uitgerust om zakelijke klanten in Duitsland, Frankijk, België en het VK van dienst te zijn. De bank heeft daarbij specifieke sectorexpertise met betrekking tot zakelijke dienstverlening, financiële instellingen, voedingsmiddelen, fabricage, detailhandel, technologie, media & telecommunicatie (TMT), transport & logistiek en nutsbedrijven. ABN AMRO wil zich met deze dienstverlening richten op (middel)grote bedrijven met een internationaal en gematigd risicoprofiel.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.