Ads Top

Officiële lancering van de NL20 Index

De NL20 Index is een nieuwe, puur Nederlandse index, bestaande uit de 20 grootste beursgenoteerde Nederlandse bedrijven die Nederlands ondernemerschap vertegenwoordigen. Om de werkelijke prestaties van de bedrijven te weerspiegelen zal de hoofdnotering van de NL20 Index uitgekeerde dividenden herinvesteren in de index.

De belangrijkste uitgangspunten van de NL20 Index zijn transparantie, voorspelbaarheid, efficiëntie, continuïteit en kwaliteit. Via de Global Index Data Service (GIDS) van NASDAQ OMX zal de koers van de index elke seconde verspreid worden, waarmee de NL20 Index een wereldwijd bereik heeft en als basis zal dienen voor verhandelbare producten zoals derivaten en ETF's.

De NL20 Index bestaat uit de 20 grootste in Nederland genoteerde bedrijven, gemeten naar markt- kapitalisatie en gecorrigeerd voor de hoeveelheid vrij verhandelbare aandelen (free float). Met één herwegingsmoment per jaar en herinvestering van dividenden is de NL20 Index een voorspelbare en efficiënte benchmark voor particuliere en institutionele beleggers.

Willem Meijer, CEO van TOM (The Order Machine): "Met de komst van een index waar dividenden geherinvesteerd worden, zal de NL20 Index beleggers de mogelijkheid bieden te investeren in een index die de werkelijke prestaties van écht Nederlandse fondsen weerspiegelt."

De NL20 Index bestaat sinds de laatste herweging in september 2013 uit de volgende bedrijven: Aegon, AkzoNobel, ASML Holding, Corio, Delta Lloyd, Fugro, Heineken, ING Groep, Koninklijke Ahold, Koninklijke Boskalis Westminster, Koninklijke DSM, Koninklijke KPN, Koninklijke Philips, Koninklijke Vopak, Randstad Holding, Reed Elsevier, Royal Dutch Shell, Unilever, Wolters Kluwer en Ziggo.

De NL20 Index is een initiatief van TOM (The Order Machine) en is ontwikkeld in samenwerking met NASDAQ OMX, een van 's werelds grootste ontwikkelaars van indices. De real time markt data is beschikbaar via de NL20 Index website (www.NL20index.nl), het TOM MTF handelsplatform (binnenkort) en via verschillende op de data leverancier VWD aangesloten websites.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.