Ads Top

Minister Kamp lanceert nieuwe Ondernemerskredietdesk

Minister Kamp van Economische Zaken lanceert op woensdag 25 juni 2014 de vernieuwde Ondernemerskredietdesk (OKD), samen met de voorzitters van MKB Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Deze portal is een wegwijzer voor ondernemers die op zoek zijn naar informatie over financiering en helpt hen om goed voorbereid op de juiste plek aan te kloppen.

De OKD bevat naast uitleg over financieringsvormen een geheel nieuw ontwikkelde financieringswijzer. Door het invullen van de financieringswijzer wordt de financieringsbehoefte van de ondernemer in kaart gebracht en wordt deze gericht op weg geholpen naar aanbieders van deze passende financieringsvormen. Met behulp van checklists kan de ondernemer zich voorbereiden voor een financieringsaanvraag. Ook is een meldpunt ingericht voor ondernemers die knelpunten ervaren bij de financiering van hun onderneming.

De vernieuwde OKD is ontwikkeld door MKB Nederland/VNO-NCW en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken. De website bestaat sinds 2009 toen duidelijk werd dat veel MKB'ers na het ontstaan van de financiele crisis het moeilijk vinden om aan financiering te komen. De vernieuwing van de OKD is noodzakelijk om beter in te kunnen spelen op het huidige financieringslandschap dat snel verandert.

Naast minister Kamp zullen onder leiding van moderator Stefan Wijers ook de voorzitters van MKB Nederland, Michaël van Straalen, en de NVB, Chris Buijink, spreken over de vernieuwde OKD en de kredietverlening. Paul Dirken, voorzitter van de Commissie Zakelijke Dienstverlening van de NVB, zal de aanwezigen door de vernieuwde OKD rondleiden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.