Ads Top

‘Monyq wil consument wapenen tegen financiële industrie’

De Nederlandse startup Monyq wil consumenten helpen met hun financiële huishouding. Wapenen tegen de  financiële industrie, zoals het bedrijf formuleert. Vandaag is de gelijknamige app en website gelanceerd, en daar komt een eigen betaalpas bij. ‘Dat de financiële wereld rijp is voor iets nieuws mag duidelijk zijn.’

Igor Kluin is een ondernemer met een behoorlijke track record. Hij zat ooit in de reclame, maar was ook oprichter en CEO van energiebedrijf Qurrent (onder meer sponsor van Utopia van SBS) en medeoprichter van De Groene Zaak. Daarnaast is hij een van de mentoren voor Rockstart Accelerator.

Sinds september 2013 werkt Kluin aan Monyq, dat deels uit eigen frustraties is voortgekomen. “Van arm tot rijk, iedereen die ik spreek heeft moeite met het beheer van zijn financiële huishouding”, zegt Kluin tegen Emerce. “Meestal hebben ze het overzicht niet, of begrijpen ze niet wat er bedoeld wordt. Ik had zelf ooit drie kapitaalverzekeringen die ik in een verloren moment eens in een Excel-bestand ben gaan vergelijken, en toen zag ik pas dat het geen zin had om ze alle drie aan te houden. Wij willen mensen straks helpen met inzicht bieden in hun financiele situatie.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.