Ads Top

Prinses Máxima opent onderzoeksconferentie microverzekeringen Universiteit Twente

De Universiteit Twente ontvangt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden op woensdagmiddag 11 april 2012. De Prinses opent met een toespraak de eerste onderzoeksconferentie over microverzekeringen in Nederland op de Universiteit Twente in Enschede.
De conferentie wordt georganiseerd door het Institute for Innovation and Governance Studies, een onderzoeksinstituut van de Universiteit Twente, in samenwerking met diverse internationale (onderzoeks) instituten op het gebied van microfinanciering en het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Wetenschappelijke onderzoekers presenteren en bespreken op de conferentie de laatste stand van zaken van hun onderzoek over microverzekeringen. Er komen vragen aan bod als: Hoe stel je een microverzekering samen? Dragen deze verzekeringen bij aan het verminderen van de kwetsbaarheid van huishoudens met lage inkomens? Daarnaast biedt de conferentie een platform voor academische discussie tussen onderzoekers van verschillende disciplines wereldwijd.
Prinses Máxima spreekt in haar hoedanigheid als VN-adviseur 'Inclusive Finance'. Prinses Máxima zet zich al jarenlang in binnen- en buitenland in voor het vergroten van toegang tot financiële diensten, het verbeteren van consumentenbescherming en financiële vaardigheden.
Sinds juni 2011 is Prinses Máxima tevens erevoorzitter van het G20 'Global Partnership for Financial Inclusion'. In Nederland is de Prinses erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken en is ze lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.