Ads Top

NCPA neemt pensioendossiers Nedasco over

Nedasco heeft onlangs bekend gemaakt dat zij niet voornemens is een een WFT Pensioenvergunning aan te vragen. Het bij Nedasco aangesloten intermediair wordt de mogelijkheid geboden de pensioendossiers bij het NCPA (Nederlands Centrum voor Pensioenbeheer en Advies) onder te brengen.
Het NCPA is een organisatie waar pensioenkennis, administratieve ervaring en adviesvaardigheden zijn gebundeld door samenwerking tussen een aantal gespecialiseerde regionaal werkende pensioenadvieskantoren. Het NCPA heeft alleen een Wft Pensioenvergunning en geeft geen advies op het gebied van de overige verzekeringen.
In het verleden heeft Nedasco pensioenproducten als serviceverlening binnen het provinciale kanaal ondersteund. Nu de wet- en regelgeving zodanig wordt aangepast dat alleen specialisten op het gebied van pensioenen nog een rol van betekenis kunnen en mogen spelen is het tijd daar conclusies aan te verbinden. Nedasco blijft zich focussen op schade-, inkomens- en zorgproducten binnen haar volmachten.  
Nedasco heeft vorige week haar intermediaire relaties op de hoogte gebracht van haar besluit geen WFT Pensioenvergunning aan te gaan vragen. Hierdoor kunnen vanaf 1 april 2012 geen pensioenverzekeringen meer in de portefeuille blijven. Als alternatief kan het NCPA de pensioenverzekeringen in beheer nemen. Uiteraard staat het de intermediaire relaties vrij om een andere oplossing te kiezen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.