Ads Top

'Graydon pakt kredietprobleem BV Nederland aan'

In 2011 zijn 9.440 bedrijven failliet gegaan. In 2012 verwacht Graydon geen beter beeld. Een belangrijke reden is het terughoudende beleid van banken over financiering van debiteurenportefeuilles. Graydon en D-Basics bieden bedrijven vanaf april een software oplossing om hun debiteurenrisico te verlagen. Hierdoor kunnen banken met vertrouwen de gecontroleerde openstaande posten wel maximaal financieren.
Algemeen directeur Graydon Nederland Gertjan Kaart stelt: “Één van de grootste problemen die wij op dit moment zien, is dat ondernemers zeer moeilijk krediet krijgen van banken. Dat komt voor een belangrijk deel door een gebrek aan vertrouwen bij het financieren van debiteurenportefeuilles van hun klanten. Oplopende betalingstermijnen en ondoorzichtige debiteurenportefeuilles maken het voor banken moeilijk kredietrisico’s te kunnen inschatten.
Door de directe samenwerking kunnen bedrijven hun openstaande posten automatisch toetsen aan de door Graydon voor dat bedrijf geadviseerde kredietlimiet. Vervolgens krijgt de bank digitaal de gecontroleerde openstaande posten én kan de bank zelf ook gebruik maken van de kredietlimietcontrole. Door een actueel én professioneel kredietbeleid beperkt de ondernemer zijn debiteurenrisico door nooit boven de door Graydon geadviseerde kredietlimiet te leveren. En kan de bank met vertrouwen de gecontroleerde openstaande posten maximaal financieren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.