Ads Top

Rabobank introduceert nieuw design betaalpas

Vanaf 5 maart start de Rabobank met de uitgifte van de betaalpassen met geheel nieuwe vormgeving. De vernieuwde betaalpas heeft een verticaal design in plaats van de tot nu toe gebruikelijke horizontale vormgeving. Het verticale design sluit daarmee aan op het nieuwe pinnen,  zodat de gebruiker de pas logischerwijs verticaal gebruikt bij het doen van een betaling. Daarnaast is de betaalpas voorzien van IBAN (International Banking Account Number).
Met de nieuwe verticale oriëntatie van de bankpas zijn ook andere veranderingen doorgevoerd. Vermelding van naam en nummer zijn omgedraaid. Het rekeningnummer staat nu bovenaan en de naam van de pashouder op de tweede regel. Daardoor blijven rekeningnummer en pasnummer  zichtbaar als de pas in de Random Reader wordt geplaatst bij internetbankieren. Ook de achterkant van de pas heeft een andere (verticale) indeling. Naast de handtekeningstrook staat de vervaldatum vermeld, die bij de eerder uitgegeven passen op de voorkant staat.
De Rabobank anticipeert met de nieuwe betaalpas op de komende veranderingen voor betalen in Europa. Daarom is het IBAN op de nieuwe pas gezet. Iedereen in Nederland heeft nu al een IBAN voor buitenlandse betalingen. Straks wordt IBAN ook voor binnenlandse betalingen gebruikt.
Uit oogpunt van kosten en duurzaamheid is gekozen voor reguliere vervanging aan de hand van de vervaldatum van de huidige betaalpas. Alle bestaande passen worden uiteindelijk vervangen door de nieuwe passen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.