Ads Top

Particulieren financieren kweeksysteem

Vallei vis, een duurzame viskwekerij in Renkum, heeft afgelopen weekend succesvol €30.000 bij elkaar gebracht. Hiervoor schakelden zij niet de bank of één grote investeerder in, maar deden zij via crowdfunding een beroep op een grote groep 'kleine investeerders'. Vanaf 10 euro kon iedereen investeren met een verwacht rendement van 16% in vier jaar.
Vallei vis eigenaren Harm Luisman en Jeroen Schuphof kweken met hun viskwekerij duurzame vis door gebruik te maken van de zuivering, water en warmte van de papierfabriek Norske Skog Parenco in Renkum.
De keuze om iedereen te betrekken bij de financiering van de viskwekerij past goed binnen het duurzame karakter van het bedrijf.
Op deze manier ontstaat al in de beginfase van de onderneming een groep betrokken en bevlogen investeerders, die tevens als ambassadeurs voor de onderneming optreden.
Een groot deel van de investeerders heeft inmiddels aangegeven ook op andere manieren bij te willen dragen aan het succes van Vallei vis. Vallei vis speelde hier handig op in door naast een aantrekkelijk rendement ook andere voordelen in het vooruitzicht te stellen.
Voor de financiering van Vallei vis werd gebruik gemaakt van het online crowdfunding platform CrowdAboutNow. Via CrowdAboutNow werden de afgelopen maanden al verschillende andere ondernemingen gefinancierd, variërend van horeca gelegenheden tot Ipad-games.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.