Ads Top

Nieuwe huizensite voor miljonairs

Miljonairs die in Nederland of België een woning zoeken of willen verkopen hebben voortaan hun eigen huizensite: www.toplocaties.nl. De website maakt een flitsende start, want na anderhalve week staan er al 3800 exclusieve woningen voor prijzen tussen de 500.000 en een paar miljoen euro op.
De website is een initiatief van woonmagazine Residence, dat al 25 jaar de mooiste huizen presenteert die in Nederland en België te koop staan. Op de website kunnen huizenzoekers zoeken op regio, woningtype (van grachtenpand tot kasteel of landhuis), ligging (aan het water, langs golfbaan of bosrand) of grootte. Ze kunnen indoor kenmerken als thuisbioscoop, jacuzzi of wijnkelder selecteren, evenals outdoor kenmerken als zwembad, boothuis of manege. Daarnaast helpt de website bij het vinden van specialisten als interieur- en tuinarchitecten, beveiligingsbedrijven, verlichtingsspecialisten en andere adviseurs.
,,Andere huizensites zijn meer afgestemd op de grote massa. Daar bedraagt dit segment nog geen 4 procent, waardoor het ondergesneeuwd raakt. Ook zoeken mensen een huis onder de twee ton vaak in hun eigen buurt of regio, terwijl kopers in het bovenste segment van de markt veel meer nationaal georiënteerd zijn. Hen maakt het niet zoveel uit waar hun ideale droomhuis staat," legt uitgever Frank Kloppert van Residence uit.
De vraag naar de website kwam volgens hem zowel voort uit de vele contacten die zijn redactie met makelaars heeft, als uit de behoefte van de meer vermogende huizenkopers. ,,De markt voor onroerend goed stagneert, maar de malaise zit vooral in het middensegment. Daar zijn kopers meer afhankelijk van hypotheken dan in het topsegment. In het topsegment draait de markt gewoon door," stelt hij.
De prijzen van de woningen op de website beginnen bij 500.000 euro, in de Randstad bij 700.000 euro. Ze worden aangeboden door onafhankelijke makelaars.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.