Ads Top

Vrouwelijke ondernemers zoeken kapitaal

The Next Women organiseert een pitch event op 24 februari 2012 in het RAI Elicium, Amsterdam. De pitch events zijn bedoeld om de toegang tot financiële en professionele netwerken voor vrouwelijke ondernemers te vergroten en te versnellen en daardoor een snellere groei mogelijk te maken. Daarom ondersteunt het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie dit event, want vrouwelijke ondernemers vormen een potentieel voor groei.
Het pitch event biedt de kans aan vrouwelijke ondernemers om hun ondernemersplan te presenteren aan investeerders en experts. Tijdens deze netwerkbijeenkomst krijgen de deelnemers feedback van de investeerders en experts over hun business plan.
In een tijd waarin de economie behoefte heeft aan snelgroeiende ondernemers die banen creëren, vertegenwoordigen vrouwelijke ondernemers een veelbelovende, maar onvoldoende gebruikt groeipotentieel. Uit diverse calculaties blijkt dat als vrouwelijke ondernemers dezelfde toegang tot kapitaal hadden als mannen, er bijvoorbeeld in de VS zes miljoen banen gecreëerd zouden kunnen worden binnen vijf jaar. Uit onderzoek van Kaufman blijkt dat vrouwen onvoldoende zijn vertegenwoordigd in zakelijke netwerken, onvoldoende toegang tot kapitaal hebben en hun kansen lager evalueren.
Twaalf vrouwelijke ondernemers zullen op 24 februari 2012 gaan pitchen voor een panel van ervaren investeerders. De zaal biedt plaats voor 100 geïnteresseerden. In 2012 vinden er vijf Pitch Events plaats door het hele land. De events wordt voorts ondersteund door diverse media partijen en netwerken, zoals Business Angels Nederland, FIP Netwerk, E-Factor, Microsoft BizSpark, Astia, AllWomenonTop en Sprout. Investeerders zoals Henq Capital, Peak Capital, Triodos Bank, Van Den Ende & Deitmers en diverse informele investeerders nemen plaats in het investeerderspanel.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.