Ads Top

Spaarrentes blijven dalen

Zo snel als de spaarrentes stegen tijdens de spaarrenteoorlog van afgelopen najaar, zo snel gaan ze nu weer omlaag. Gisteren verlaagde de Bank of Scotland de rente op haar internetspaarrekening van 3,1 naar 2,95 procent. Eerder deze maand verlaagden Delta Lloyd, OHRA en LeasePlan Bank hun spaartarieven al. Ook de rentes voor kortlopende deposito’s beginnen inmiddels langzaam te dalen. “Wie zijn spaargeld dus nog wil vastzetten tegen een aantrekkelijke rente, moet snel zijn”, zegt Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite Spaarrente.nl.
Dat de variabele spaarrentes weer dalen, komt door de ECB-rente. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft haar belangrijkste rentetarief eind vorig jaar twee maal verlaagd om banken te stimuleren geld bij haar te lenen. Momenteel bedraagt de ECB-rente 1 procent. “Hierdoor wordt het voor banken goedkoper om geld te lenen bij de ECB in plaats van het bij de spaarder te halen”, legt Bulthuis uit. “Ze hebben het geld van de spaarder minder hard nodig. Daardoor daalt de spaarrente, de prijs die banken over hebben voor spaargeld, ook.”
Twee weken geleden adviseerde Spaarrente.nl de spaarder al om het spaargeld kortlopend , bijvoorbeeld voor 1 jaar, vast te zetten. “Dit is nog steeds een aantrekkelijk alternatief”,  zegt Bulthuis. “Maar wie dit tegen een mooie rente wil doen, moet wel snel zijn. We verwachten namelijk dat ook hier de komende weken een daling gaat optreden.” ING heeft de actierente op haar 1-jaars deposito dinsdag al teruggebracht van 3,2 naar 2 procent. Eerder deze maand verlaagden ook Delta Lloyd en OHRA de depositorentes.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.