Ads Top

University Colloquium met ING-topman Jan Hommen

ING-bestuursvoorzitter Jan Hommen is op woensdag 22 februari de eerste prominente gastspreker op het nieuwe University Colloquium van de Rijksuniversiteit Groningen. Hommen verzorgt die avond een lezing over ‘The future of Banking’. Na de lezing zullen drie RUG-hoogleraren vanuit hun eigen wetenschappelijke discipline reageren op de voordracht. Alle medewerkers en studenten van de universiteit zijn van harte uitgenodigd om het University Colloquium bij te wonen en deel te nemen aan de publieksdiscussie.
Rector magnificus Elmer Sterken is enthousiast over de komst van Hommen: ‘Ik heb hem leren kennen als een denker, maar ook als iemand die openstaat voor vernieuwingen. Dat maakt de discussie met het panel en het publiek op voorhand interessant. Bovendien staat het eerste University Colloquium in het teken van een zeer actueel onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan het huidige debat over het ontvlechten van grote bankverzekeraars. Er gaan steeds meer stemmen op om onderscheid te maken tussen nutsbankieren voor particulieren en investment banking.’
In de toekomst hoopt de universiteit twee keer per jaar een prominente spreker naar Groningen te halen. Sterken: ‘We benaderen voor het University Colloquium mensen die in het bedrijfsleven of de wetenschap een grote naam hebben opgebouwd en die binnen onze universiteit een brede interesse kunnen opwekken. Het gaat om aansprekende personen met een inspirerend verhaal. Daarbij is het nadrukkelijk de bedoeling om facultaire grenzen te doorbreken, dat vind ik zelf het aardigste van dit initiatief. In de eerste plaats is het University Colloquium bedoeld om RUG-medewerkers en studenten van verschillende faculteiten te verbinden. Het is voor iedereen een prachtige gelegenheid om nieuwe dingen te horen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.