Ads Top

Rijkman Groenink in College Tour

Op woensdag 22 februari was in Amsterdam oud-CEO van ABN AMRO Rijkman Groenink te gast bij College Tour. Daar gaf hij zijn eerste grote televisie-interview sinds zijn vertrek bij de bank. Hoe kijkt hij terug op zijn tijd als bankier en hoe ziet hij de toekomst van het bankwezen en de eurocrisis? Klik hier en meld je aan voor de opname op woensdag 22 februari om 12:00 in De Bazel, Amsterdam!
Groenink (Den Helder, 25 augustus 1949) ziet al jong een toekomst voor zich als bankier. Hij studeert Rechten aan de Universiteit van Utrecht en volgt een master Business Administration aan de Manchester Business School.
Nadat de jonge Rijkman in 1974 bij Amro bank gaat werken, maakt hij snel carrière. Hij blijkt een scherp analytisch oog te hebben en valt op door zijn harde werken. Al snel wordt Groenink verantwoordelijk voor probleemkredieten op de afdeling 'bijzondere kredieten'. In 1988 wordt hij lid van de Raad van Bestuur van Amro bank, waar hij verantwoordelijk is voor de Divisie Nederland. Als Amro in 1990 fuseert met ABN, blijft hij lid van de Raad van Bestuur.
Groenink staat bekend als een groot charmeur en een intelligent strateeg. Binnen de bank is er een groep die hem op handen draagt, anderen hebben het niet zo op zijn soms confronterende stijl.


Uitzending: 24 februari, 20:30 uur op Nederland 3

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.