Ads Top

FiNBOX: de financiële inbox binnen internetbankieren

ABN AMRO, ING en Rabobank bieden klanten vanaf vandaag de mogelijkheid om eenvoudig rekeningen te ontvangen, te bewaren en te betalen binnen de eigen internetbankieromgeving. Deze nieuwe financiële inbox binnen internetbankieren heet FiNBOX. Vandaag start een massamediale campagne om klanten hiermee bekend te maken.
Zo'n 11 miljoen Nederlanders maken gebruik van internetbankieren en betalen hiermee steeds vaker hun rekeningen. Ook versturen meer en meer bedrijven, overheden en instellingen elektronisch post. Binnen FiNBOX worden deze bovengenoemde diensten heel eenvoudig gecombineerd. De klant ontvangt via FiNBOX op één plek financiële post binnen de eigen internetbankieromgeving. Bovendien is er de mogelijkheid om rekeningen te betalen. Dat gaat snel en gemakkelijk omdat alle gegevens al staan ingevuld. Via een melding binnen zijn eigen internetbankieren weet de klant dat er nieuwe post klaarstaat. Dit zorgt voor gebruiksgemak en overzicht bij de klant. De ontvangen documenten worden zeven jaar in de FiNBOX bewaard door de organisatie die het verstuurd heeft. Van de financiële post kan bovendien een kopie gemaakt worden en worden opgeslagen.
Aanmelden voor FiNBOX kan de klant eenvoudig binnen het internetbankieren van zijn eigen bank. De klant bepaalt vervolgens zelf van welke organisaties hij financiële post in zijn FiNBOX wil ontvangen. Alternatief is dat een klant zich aanmeldt via het bedrijf van wie hij financiële post wil ontvangen. De lijst met aangesloten organisaties is te vinden op www.finbox.nl. Naast bekendheid geven aan FiNBOX is het doel van de campagne om de lijst met aangesloten organisaties de komende jaren flink te laten groeien.
De komende tijd benaderen ook de aangesloten organisaties hun bestaande klanten met de vraag om over te stappen op FiNBOX. Een organisatie vraagt een klant daarbij nooit om de inloggegevens van internetbankieren, maar enkel om het bankrekeningnummer. Dit volstaat om post naar de klant te versturen. Organisaties kunnen overigens op basis van enkel een rekeningnummer geen transacties op een rekening verrichten.
Organisaties die financiële post willen versturen naar consumenten kunnen terecht bij zogenoemde 'billing service providers' die het gegevensverkeer naar de bank organiseren. Op dit moment kan dat onder meer bij Bluem, ING Invoice Services en PostNL.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.